16.07.2017

På sommerjobb i Alliero

Sommerjobb i Alliero

Gjennom en sommerjobb hos Alliero skal Lars André Aasterud lære seg ulike deler av driften i en entreprenørbedrift. Lars André har gått VG1 Teknikk og industriell produksjon og VG2 Kulde- og varmepumpeteknikk på Hønefoss Videregående Skole. Ved å jobbe i Alliero håper Lars André å lære mer om hvordan prosjekt blir styrt fra A til Å.

Kalkulering og drift av prosjekt

De første to ukene har han jobbet sammen med kalkulatør Henrik Kristiansen. Han synes jobben med å prosjektere jobber er spennende og hjelper nå til med å kalkulere på ett prosjekt verdt ca 10-15 millioner. Neste uke går han ett steg fram i «tidslinjen» til et prosjekt og skal følge driftsleder Per Erik Jansson. Som driftsleder følger du opp daglig drift på byggeplass og følger med på at prosjektet går som planlagt. I løpet av en måned  vil Lars André ha fått innblikk i både kalkulering og drift av et prosjekt.

Erfaring som kommer godt med

Etter et friår ser Lars André for seg å starte på økonomi- og ledelsesutdanning på Campus Ringerike på Høgskolen Sørøst-Norge. Faren, Lars Birger, som er avdelingsleder for entreprenøravdelingen synes det er bra at sønnen får litt erfaring. Sønnen selv mener at det er relevant å lære hvordan driften i en entreprenørbedrift foregår og tror det kan komme godt med i videre utdanning. Uansett hvordan retning Lars André tar etter utdanningen er det ikke umulig at han kan havne innenfor entreprenørbransjen, så det å kjenne til hvordan en byggeplass organiseres kan komme godt med.

« »